TOP heeft zaakjes nog niet op orde

Barbara Brouwer gaat het rebound-duel aan met een speelster van PKC.

Barbara Brouwer gaat het rebound-duel aan met een speelster van PKC.© Foto Taco van der Eb

Michel van Gent
Sassenheim

TOP/SolarCompleet is nog lang niet in topvorm. De ereklasser uit Sassenheim gaf PKC lang behoorlijk weerwerk, maar leed toch de tweede nederlaag in het prille veldseizoen: 17-24.

TOP en PKC stonden in de laatste jaren regelmatig in de finale van het veldkampioenschap. Beide clubs gelden dit seizoen weer als titelfavorieten. De thuisclub begon echter met een 28-23 nederlaag bij DVO, terwijl de formatie uit Papendrecht met 34-20 simpel won van Dalto. In het licht van deze opening kwam de nederlaag van TOP dan niet helemaal als een verrassing.

De Sassenheimers stonden enkel op 3-2 aan de leiding en konden in de eerste helft nog drie keer op gelijke hoogte komen met hun oude rivalen (6-6, 9-9 en 11-11). Na de pauze bleven zij tot 14-16 nog goed volgen, maar daarna liep het verschil via 15-20 toch nog hoog op: 17-24.

Ondanks de tweede nederlaag was er geen paniekstemming in het Sassenheimse kamp. Coach Jan Niebeek kon tot dusverre immers slechts acht trainingen geven, waarvan zes met alle internationals. Jet Hendriks en Daniël Harmzen trokken enkel vooraf voor de groepsfoto met de nieuwe sponsor nog even hun nieuwe shirts aan. Zij zullen vanwege blessures (respectievelijk kuit en rug) in de eerste veldhelft waarschijnlijk niet meer in actie komen. ,,Wij hebben gekozen voor een rustige opbouw. Het was vandaag al een stuk beter dan vorige week. Wij hebben energiek gespeeld en prima verdedigd. Alleen jammer dat op het einde de scherpte weg was”, constateerde Niebeek meteen na afloop alweer verbeteringen.

Als lichtpuntje noemde Niebeek ook het optreden van Thomas Tiggelman. Hij speelde als vervanger van Harmzen onbevangen en pakte twee treffers mee. ,,Ik ben niet meer zenuwachtig voor de wedstrijd, want ik heb vorig seizoen wel vaker meegedaan op het veld. Dat scheelt wel”, stelde Tiggelman vast. ,,Het is ook fijn om met ervaren spelers te staan, want zij sturen mij goed. Het is toch een ander spelletje dan ik gewend ben. Wij hebben vandaag driekwart van de wedstrijd goed gespeeld. Jammer, dat het op het laatst minder ging, want daardoor werd het een geflatteerde uitslag.”

Meer nieuws uit Sport Regionaal

Ombudsteam

Ons Ombudsteam springt in de bres voor de consument.