Inrijverbod Herenstraat in Leiden vaak overtreden

De verkeerde kant op.© Wilco Devilee

Aad Rietveld
Leiden

Het inrijverbod dat afgelopen vrijdag van kracht werd op de Herenstraat in Leiden wordt nog lang niet door iedereen nageleefd. Zelfs ambtenaren van de afdeling Handhaving reden de straat in tegen de rijrichting.

Een bord op de Koepoortsbrug met pijlen naar links en rechts en een rood bord met witte balk bij de Herenstraat aan de kant van de Witte Singel waren dit weekeinde nog niet voldoende om overtredingen van het inrijverbod te voorkomen. Ze werden door veel automobilisten genegeerd.

Onveilig

De Herenstraat en Doezastraat werden een week geleden, na het afsluiten van de Jan van Houtbrug voor zwaar verkeer, aangewezen als route voor brandweer en ambulance. Omdat er in de drukke Herenstraat onveilige situaties ontstonden, werd eind vorige week besloten daar eenrichtingsverkeer in te stellen. Blijkbaar moeten automobilisten daar nog aan wennen.

Ambtenaren van de afdeling Handhaving die kwamen controleren, raakten in discussie met voorbijgangers, omdat ook zij de straat vanaf de verkeerde kant inreden.

Meer nieuws uit Leiden

Net Binnen

Ombudsteam

Ons Ombudsteam springt in de bres voor de consument.