Geen rode fietsstroken langs weg Hoogmade

Zo zien CDA en Samen voor Kaag en Braassem een fietsstrook het liefst: van rood asfalt.© Archieffoto Holland Media Combinatie

Annelies Karman
Hoogmade

CDA en Samen voor Kaag en Braassem hebben geen raadsmeerderheid achter hun plan kunnen krijgen om rode fietsstroken langs het Noordeinde in Hoogmade te leggen.

Die straat wordt binnenkort aangepakt. Op dit moment heeft het deel buiten de bebouwde kom al wel fietsstroken, maar die zijn ’gewoon’ zwart. De twee partijen vinden rood asfalt veiliger en hadden de meerkosten van 30.000 euro er wel voor over. De andere partijen vonden het voorstel te vaag. Alwin Koek van de VVD schoot het af omdat de partijen geen concreet voorstel deden waar de 30.000 euro vandaan moet komen. Ruud van der Star (PRO Kaag en Braassem) wil eerst bewijzen zien dat rood asfalt inderdaad veiliger is.

Ook wethouder Herman Haarman is ertegen. ,,Het budget voor de klus is 80.000 euro. 30.000 Euro is een flinke overschrijding.’’

Een meerderheid van de gemeenteraad is er wel voorstander van om bij de offerte voor de reconstructie van het Noordeinde te vragen wat de meerprijs van rood asfalt is.

Meer nieuws uit LD

Net Binnen

Ombudsteam

Ons Ombudsteam springt in de bres voor de consument.