UVS kan opgelucht ademhalen

Hennie Kanbier
Leiden

In de voorlaatste speelronde is UVS erin geslaagd om zich veilig te spelen ten koste van VDL (3-1). De negende overwinning van het seizoen was voldoende om afstand te nemen van de gevarenzone en zelfs nog een plaats te klimmen op de ranglijst. Weliswaar hadden de blauwwitten op meer gerekend dan de achtste plaats, maar het leidde al met al tot opluchting, vrolijke gezichten en enig vertrouwen richting de toekomst.

Met het oog op volgend seizoen werden er al diverse spelers aangetrokken en van de huidige selectie gaf het leeuwendeel de voorbije maanden aan te zullen blijven.

Nu is het nog geen medio juni, maar het heeft er alle schijn van dat UVS nu niet hoeft te vrezen voor een totale ineenstorting. Een terugval naar de derde klasse zou desastreus geweest zijn voor de immer trotse club.

Het was dan ook niet verwonderlijk dat het een gezellige boel was voor de kleedkamer na afloop. Terwijl Jeroen Hoefnagel en Bert Kort verderop even tot bezinning kwamen middels een dialoog bevond Arnold Overdijk zich tussen de uitgelaten spelersgroep. Het drietal trainers maakte zoals bekend het seizoen af en dat heeft er mede voor gezorgd dat UVS degradatie heeft ontlopen.

Leerzaam

Eenmaal tot rust gekomen deelde Hoefnagel, zichtbaar geëmotioneerd, zijn mening.

,,Al met al was het een leerzaam jaar. Ik had wat hoger ingezet en een periodetitel zou leuk zijn geweest, maar we sluiten nu in elk geval goed af. Nooit verloor ik het geloof in deze groep en er heerst dus bij mij niet enkel opluchting, maar ook een gevoel van bevestiging voor wat betreft de mogelijkheden van de groep.”

Tegen VDL toonde UVS net als in de voorbije maanden wilskracht en onverzettelijkheid, zonder dat het daarbij de pannen van het dak speelde. Op de overwinning was desalniettemin niets af te dingen en zo speelden de Leidenaars zich op eigen kracht in veiligheid.

Luis in de pels

Vooral de rol van de oudste en de jongste speler aan de zijde van de thuisclub was groot te noemen. William van Vliet ging als vijfendertigjarige voorop in de strijd en was een luis in de pels voor VDL. De routinier sleurde, zoog en nam zijn ploeg aan de hand.

De pas zeventienjarige Ayoub el Houari viel eveneens op met zijn dartele spel en vooral de 2-1 van zijn voet was van grote schoonheid. Een van zijn dribbels kreeg een passend vervolg met een afdruk in de bovenhoek. ,,Prachtig dat ik mijn steentje heb kunnen bijdragen als jongen van de club. Volgend seizoen wil ik hier definitief doorbreken.”

Even daarvoor was VDL op gelijke hoogte gekomen, nadat Rob van der Plaat zijn ploeg op voorsprong had gezet halverwege de eerste helft. In de gong bepaalde Berend Verdoes de eindstand op een marge van twee doelpunten. En zo keerde de rust terug na een moeizaam seizoen voor UVS, waarin grote schade uiteindelijk uitbleef.

UVS-VDL 3-1

22. Van der Plaat 1-0, 48. Remmerswaal 1-1, 51. El Houari 2-1, 89. Verdoes 3-1. Scheidsrechter: Van der Bend.

Toeschouwers: 200.

UVS: Van den Burg, Verlaan, Menken, Maaskant, Van der Voort (71. Van der Weijden), Verdoes, El Houari, Pison, Van der Plaat, Kort, Van Vliet.

Meer nieuws uit Sport Regionaal

Ombudsteam

Ons Ombudsteam springt in de bres voor de consument.