Rijnsburgse Boys strandt op 1-1

Redactie Leidsch Dagblad
spakenburg

Topklasser Rijnsburgse Boys is zaterdag bij Spakenburg op 1-1 blijven steken, mede door een laat afgekeurd doelpunt van Remon van Bochoven.

Het was twijfelachtig of scheidsrechter Wilco Jansen het appel van zijn grensrechter had moeten opvolgen, vlak voor tijd. Spelers van Rijnsburgse Boys voelden zich in elk geval beroofd van een overwinning na afloop.

Van Bochoven had matchwinner kunnen worden, want hij was ook verantwoordelijk voor het Rijnsburgse doelpunt, dat viel na ruim een halfuur spelen. Een scherp gegeven vrije trap knikte hij hard en zuiver binnen. Het was een hoogtepunt in een tamelijk bloedeloze eerste helft waarin de bezoekers overduidelijk beter waren, meer levenslust ook toonden maar alleen weigerden om het zwakke Spakenburg omver te kegelen.

De wedstrijd ontbrandde in de tweede helft, na een opstootje tussen Ricky van den Bergh van Spakenburg en Damiano Schet, die een overtreding op de Hagenaar beging. Van den Bergh reageerde zich af, eerst trappend en daarna met een slaande beweging. Jansen gaf zowel Schet als Van den Bergh geel voor het akkefietje.

Vanaf dat moment verloor Rijnsburgse Boys grip op de wedstrijd. Spakenburg, dat bloed rook, kwam langszij na een makkelijk gegeven strafschop voor een valpartij van Van den Bergh. De aanvoerder van Spakenburg benutte het buitenkansje zelf.

In een hitsige slotfase bleven de gasten krampachtig overeind, om nog bijna na een flitsende tegenstoot er met de volle buit vandoor te gaan. Daar stak arbiter Jansen dus een stokje voor.

Meer nieuws uit Leiden

Net Binnen

Ombudsteam

Ons Ombudsteam springt in de bres voor de consument.