Gevelpanelen Level opnieuw in de oven

Annet van Aarsen
Leiden

Het gebouw Level bij Leiden Centraal kan binnenkort eindelijk uit de steigers. Die beschermen sinds de zomer van 2013 de passanten tegen eventuele glasregens. Vlak na de opening van het gebouw braken er spontaan een paar glazen gevelplaten, die in duizenden stukjes naar beneden kwamen vallen.

Gebouweigenaar Green en de gemeente Leiden hebben nu eindelijk overeenstemming over een oplossing voor het probleem. Green heeft opdracht gegeven om de gevelpanelen van gebouw aan de Bargelaan en aan het plein aan de zeezijde van het station opnieuw te heatsoaken. Zo’n extreem warme behandeling is de ultieme test voor het opsporen van zwakke plekken in de gevelplaten.

De gevel aan de LUMC zijde heeft deze behandeling al eerder ondergaan. De gemeente Leiden gaat met deze aanpak akkoord. Door het heatsoaken worden de risico’s voor de openbare ruimte gereduceerd tot een maatschappelijk aanvaardbaar niveau, stelt de gemeente. Als de zijde aan de Bargelaan en aan het plein zijn geheatsoakt, dan kunnen de hekken worden verwijderd.

De gevel aan de spoorzijde grenst niet aan de openbare ruimte. De gemeente heeft Green gewezen op de eigen verantwoordelijkheid naar de gebruikers van deze niet openbare ruimte en gaat er vanuit dat er passende maatregelen worden getroffen.

Meer nieuws uit Leiden

Net Binnen

Ombudsteam

Ons Ombudsteam springt in de bres voor de consument.