Talkshow tijdens eerste Leidse religieweek

Religiewetenschappers buigen zich over de vraag wat gelovigen bezighoudt. Hier steekt iemand adventskaarsen aan. Foto ANP

Janneke Dijke
Leiden

’Religie is overal’ is de slogan van het nieuwe Leidse instituut voor religie. Sinds dit studiejaar is de opleiding godsdienstwetenschappen omgevormd tot het Leiden University Centre for the study of religion.

Het centrum houdt zich vooral bezig met de relatie tussen religie, individuele gelovigen en de maatschappij waarin zij leven en neemt daarbij alle bestaande religies onder de loep. Om dit centrum op de kaart te zetten wordt van 19 tot en met 25 september de eerste Leidse Week of Religion gehouden. Het is de bedoeling dat dit festival elk jaar wordt herhaald.

Hoogtepunt van de religieweek is een talkshow met filmpjes, interviews, een column, korte presentaties en een flitscollege. Dit evenement, Re:Think genaamd, wordt gehouden op woensdag 24 september van 15 tot 18 uur, in de tuinzaal van sociëteit De Burcht, Burgsteeg 14. Sprekers zijn onder andere islam-specialist Maurits Berger, godsdienstsocioloog Markus Davidsen en godsdienstpsychologe Elpine de Boer. Andere lezingen zijn op 19 en 23 september. Op 26 september is er een masterclass. Meer info www.hum.leiden.edu/religion.

Meer nieuws uit Leiden

Net Binnen

Ombudsteam

Ons Ombudsteam springt in de bres voor de consument.