vv Noordwijk pakt de eerste beloning

Pim Scheffer
Noordwijk

De beloning kwam zijn ploeg eerder toe dan hij verwacht had. Met een biertje in de hand en een brede glimlach moest Noordwijk-trainer Andries Wendt concluderen dat zijn team hele mooie weken doormaakt. „Dat we voor de laatste speelronde weten dat we het toetje te pakken hebben, dat is een heerlijk gevoel”, zei Wendt na een soevereine 5-2 zege op Achilles Veen en daarmee plaatsing voor de nacompetitie.

Vooraf wist Noordwijk dat het plaatsing voor de nacompetitie veilig kon stellen en daar voetbalde het ook naar. Vooral in de eerste helft maakte Noordwijk gehakt van Achilles Veen, toch echt geen kinderachtig ploegje in de Hoofdklasse. „Die jongens staan niet voor niets bijna het hele seizoen bovenaan, het is en blijft een knappe ploeg”, toonde Wendt respect. Maar in feite had de thuisploeg helemaal niets te duchten van die knappe ploeg. Aan alle kanten liep Noordwijk Achilles voorbij en heel lang duurde het dan ook niet voordat het 1-0 werd. Brayen Brocker maakte 1-0 na een klein half uur. Daarna maakte Emiel Wendt, weer hij, er 2-0 van na uitstekend voorbereidend werk van Tjeerd Westdijk. Nog voor rust knalde Ruperto Dorothea de geruststellende 3-0 binnen. Toen het ook 4-0 werd door Wendt in de tweede helft, hij werd op maat bediend door de uitblinkende Raymond Manuputty, leek een flinke vernedering in de maak voor de kampioenskandidaat. Maar nonchalance maakte zich van Noordwijk meester en via Jeroen van Eijsden werd het nog 4-1 en 4-2. „Daar kan ik dus doodziek van zijn. Als het dan beslist lijkt, zie ik gewoon drie of vier jongens minder uitvoeren. Dat kan niet.”

Omdat Swift punten verspeelde, is de nacompetitie voor een plaats in de derde divisie een feit. „En dan hebben we de bekerfinale tegen DHC op 20 mei ook nog”, zei de interim-coach. „Natuurlijk gaan we die proberen te winnen, maar het mag duidelijk zijn dat we geen overdreven risico’s gaan nemen met het oog op de nacompetitie. De beker is een mooie prijs, maar we gaan vol voor de hoofdprijs”, refereerde Wendt aan het belang van de prijzen waar Noordwijk nog om strijdt.

Hoe dan ook is de stemming opperbest op de Duinwetering, zeker omdat een aantal niet fitte spelers terugkomt van een blessure. „Marios Lomis en Denzel James zijn op de weg terug. Ik krijg het als trainer straks nog lastig”, lachte de goedgemutste Wendt. „Maar”, zo besloot hij zakelijk, „we hebben nog helemaal niets.”

Noordwijk: Amezrine; Manuputty, Smith, Le Congé, Brocker; Hoogerwaard (72. Michel), Dorothea (67. Goncalves), Van der Krogt; Wendt, Westdijk, Borsboom (77. Duindam)

Meer nieuws uit Sport Regionaal

Ombudsteam

Ons Ombudsteam springt in de bres voor de consument.