Lissenaar opgepakt in verband met brand in Noordwijk

Lissenaar opgepakt in verband met brand in Noordwijk
Noordwijk/Lisse

Een 38-jarige Lissenaar is dinsdagochtend aangehouden als verdachte van de brandstichting in de Noordwijkse beddenwinkel Business Class. Op 30 april veroorzaakte de brand grote schade aan het pand en was reden om appartementen en een restaurant te ontruimen.

De politie wilde nog geen commentaar geven op de arrestatie. De rol van de Lissenaar bij de brand wordt onderzocht.

In de dagen na de vuurzee werd er wild gespeculeerd over de oorzaak. Dit komt door de opvallende tijdlijn. De brand woedde slechts twee dagen voordat de winkel zou worden ontruimd door de eigenaar van het gebouw, de Kroonenberg Groep. Dit vastgoedbedrijf had ruzie met de eigenaar van de winkel.

Rechter

Er was al maanden geen huur meer betaald waardoor de Kroonenberg Groep met behulp van een gerechtelijke uitspraak de huurovereenkomst had opgezegd.

De brandweer had op de bewuste avond de brand snel onder controle. Hierdoor werd erger voorkomen: omliggende bedrijven, waaronder Galerie Klooster die in de uit 1647 stammende Kapel aan Zee huist, werden door het vuur bedreigd. Ook Huize van Wely, een restaurant en enkele kledingwinkels ondervonden hinder van de brand in het voormalige pand van de McDonald’s.

Opsporingsprogramma Team West van Omroep West besteedde twee weken geleden aandacht de zaak. De politie heeft naar aanleiding van dit programma - dat beelden van de brandstichter vertoonde - ’een aantal nuttige tips’ ontvangen. Maar of dit heeft geleid tot de aanhouding wil de politie niet zeggen.

Meer nieuws uit Leiden