Verdachten en slachtoffers bedreiging komen uit asielzoekerscentrum Katwijk

© Foto: Leon Gielen

Katwijk

De ’groep mannen’ die vorige week vier Syriërs in een auto - twee mannen en twee vrouwen - op de Boulevard in Katwijk bedreigden, komen uit het asielzoekerscentrum in Katwijk. De personen die zijn bedreigd komen tevens uit het azc. Dat meldt de politie die de zaak onderzoekt. Een van de inzittenden is zwanger en was zo geschrokken dat ze voor controle naar het ziekenhuis moest.

Het voorval gebeurde vorige week in de nacht van woensdag 11 mei op donderdag 12 mei. De mannen en vrouwen van Syrische afkomst zaten in de auto toen ze op de Boulevard werden bedreigd. Het is onbekend wat voor bedreigingen precies zijn geuit en hoe groot de ’groep mannen’ uit het asielzoekerscentrum was. De politie meldt dat er aangifte is gedaan.

De autobestuurder ging er na de bedreigingen met hoge snelheid vandoor en kwam uiteindelijk bij het tankstation aan de N206 tot stilstand. De zwangere vrouw die achterin de auto zat, was zo geschrokken dat ze last kreeg van haar buik. Zowel de politie als ambulancedienst kwamen daarop met spoed ter plaatse.

Meer nieuws uit Duin- en Bollenstreek

Net Binnen

Ombudsteam

Ons Ombudsteam springt in de bres voor de consument.