Toon van Helfteren praat op korte termijn over contractverlenging

© EPA/Antonio Bat

Hielke Biemond
Leiden

Toon van Helfteren gaat op korte termijn om tafel om te praten over contractverlenging als bondscoach van het Nederlands basketbalteam.

,,Het is één van de eerste dingen die ik ga doen als ik terug ben van vakantie’’, vertelt voorzitter Bert Kragtwijk van de Stichting Nederlands Mannenteam, de professionele organisatie die door oud-internationals is opgezet rondom Oranje. ,,Onze intentie is absoluut om door te gaan.’’

Het gesprek zal zich vooral toespitsen op de financiële voorwaarden. ,,Ik weet niet welke wensen of eisen Toon heeft’’, zegt Kragtwijk vanaf zijn vakantieadres.

Van Helfteren ontving deze zomer voor het eerst salaris voor zijn werkzaamheden. Hij sprak zondagavond op abonneezender Sport1 de wens uit om verder te gaan als bondscoach. Begin deze maand maakte hij met Oranje indruk op het EK in Zagreb. Nederland won van Georgië en verloor nipt van Europese toplanden Kroatië, Slovenië en Griekenland.

De daarmee losgemaakte aandacht voor het Nederlands basketbal willen de oud-internationals verzilveren. Voor het mannenteam moeten nieuwe sponsors worden gevonden, want het draaide deze zomer deels op eenmalige donaties. Daarnaast wordt de aandacht gericht op ontwikkeling van talenten en het vergroten van het aantal leden van de Nederlandse Basketball Bond.

Oranje moet zich komende zomer zien te kwalificeren voor het volgende EK.

Meer nieuws uit Sport

Ombudsteam

Ons Ombudsteam springt in de bres voor de consument.