Groot onderzoek naar explosieven op Noordwijks strand

Wim Wegman
Noordwijk

Na de vondst van twee granaten op het Noordwijkse strand, eerder deze week, heeft de burgemeester van Noordwijk de Explosieven Opruimingsdienst gevraagd te kijken of er nog meer explosieven liggen. De EOD is vrijdagochtend begonnen het strand te scannen met een handkar vol speciale apparatuur. Inmiddels lijkt de EOD een nieuwe granaat op het spoor te zijn

De EOD'ers volgen een vaste route over het strand. Na de tochten worden de gegevens geanalyseerd. De apparatuur kan tot ongeveer 4,5 meter diep in de grond 'kijken'.

Van de politie is een explosievenverkenner aanwezig. De gemeente is aanwezig met het team OOV (Openbare Orde en Veiligheid). Zij zitten in de oude strandpolitiepost bij afrit 10. Ook is er een vertegenwoordiger van de Noordwijkse reddingbrigade aanwezig.

Om 12.16 uur is er inderdaad iets verdachts waargenomen op vijf meter diepte. Vrijdagmiddag werd daar verder onderzoek naar gedaan. Het bleek niet om een explosief te gaan.

Op dit moment is er volgens gemeente Noordwijk geen reden tot ongerustheid en kan iedereen volop van het strand genieten.

Hier een kaartje van de gemeente Noordwijk met het zoekgebied naar de explosieven.

De brief van de gemeente Noordwijk aan ondernemers over de explosieven.

Het persbericht over de zoekactie van de gemeente Noordwijk

Meer nieuws uit Duin- en Bollenstreek

Net Binnen

Ombudsteam

Ons Ombudsteam springt in de bres voor de consument.