Katwijk zakt opnieuw door ondergrens

Patrick Moeke
Werkendam

Drie nederlagen op rij met een doelsaldo van nul voor en acht tegen. Het zijn harde cijfers die normaal gesproken niet bij een ploeg als Katwijk horen. Helaas voor de formatie van Dick Schreuder horen deze cijfers na de winterstop wel degelijk bij zijn team. Tegen Kozakken Boys was Katwijk geen schim van de ploeg die het voor de winterstop was. Een kansloze 4-0 nederlaag was het resultaat.

Na het 0-2 verlies tegen Barendrecht vorige week had Schreuder de koppen bij elkaar gestoken. Er werd flink met elkaar gesproken, want Katwijk was in die wedstrijd volgens hem door een ondergrens gezakt. Heel veel zin hebben die gesprekken niet gehad.

Kozakken Boys leek op voorhand de ideale opponent om het tij te keren. De ploeg had net als Katwijk na de winterstop nog geen wedstrijd gewonnen. Dat zo'n statistiek lang niet altijd alles zegt, bleek. Kozakken Boys kwam razendsnel uit de startblokken en had slechts anderhalve minuut nodig om het strijdplan van Katwijk overboord te slaan. De gelouterde routinier Berry Powel dook op voor het doel van Mark de Vries en schoot raak.

Die treffer van Powel had Katwijk op scherp moeten zetten, maar dat gebeurde niet. Kozakken Boys hield de regie in handen. Halverwege de eerste helft leek de thuisploeg op 2-0 komen, maar Guus van Weerdenburg haalde de bal in een ultieme poging van de lijn.

Kozakken Boys nam wat gas terug en liet Katwijk iets meer komen. De aanvallende intenties konden de verdedigers uit Werkendam echter niet verontrusten.

Ook na rust konden de Katwijkse plannen al na een paar minuten de prullenbak in. Mendes Moreira stond aan het eind van een mooi uitgespeelde counter en verdubbelde de voorsprong. Na dat doelpunt leek het Katwijkse verzet definitief gebroken. Doelman De Vries had geen antwoord op een weergaloze uithaal van Gwaeron Stout.

Helemaal niets leek meer te lukken voor Katwijk, dat moest toezien hoe Kozakken Boys ging jagen op meer doelpunten. Het was aan De Vries te danken dat de score niet nog veel hoger uitviel. Vijf minuten voor tijd moest de sluitpost alsnog een vierde treffer incasseren nadat invaller Sabir Achefay een strafschap had veroorzaakt.

Katwijk-aanvoerder Robbert Susan had geen goed woord over voor de prestatie van zijn team. ,,We creëerden helemaal niks en er was totaal geen beleving. Dan word je door deze tegenstander op ieder front afgetroefd. Het gaat nu al twee wedstrijden lang zo, dus misschien is het goed als er harde woorden vallen.’’

Schreuder was iets milder in zijn bewoordingen na afloop van de wedstrijd. ,,Het mag duidelijk zijn dat er voor ons een hoop werk aan de winkel is. Dat wisten we voor deze wedstrijd ook al en dat blijkt nu weer. Het is nooit leuk om te verliezen, maar dit zijn wel heel goede wedstrijden om van te leren. Als we dat ook daadwerkelijk doen, dan is deze nederlaag niet voor niets geweest.’’

Katwijk: De Vries, Hamdi, Van Dam (82. Arikan), Susan, Van Weerdenburg (76. Biekman), Aalders, Van den Ban (66. Achefay), Van Oijen, Blokland, Plat, Mengerink.

Meer nieuws uit Sport Regionaal

Ombudsteam

Ons Ombudsteam springt in de bres voor de consument.