Politie zoekt handtastelijke fietser in omgeving Katwijk

Medewerker Internet
Katwijk

Sinds april dit jaar is er maar liefst 11 keer melding gemaakt van aanranding in de omgeving van Katwijk. Het vermoeden is dat het om dezelfde verdachte gaat. Dat meldt de politie.

De vermoedelijke dader rijdt rond op een racefiets en betast tijdens het fietsen vrouwen. Niet alleen in Katwijk, maar ook in Rijnsburg, Valkenburg en Oegstgeest. In de meeste gevallen rijdt de vrouw in kwestie ook op een fiets.

De man komt dan naast zijn beoogde slachtoffer rijden en dan betast hij de vrouw. Hij zit dan aan borsten en billen. Op het moment dat de vrouw daar dan iets van zegt, rijdt hij snel weg. Op het Westerbaanpad in Katwijk slaat hij toe op 20 oktober. Een 14-jarig meisje dat daar fietst wordt door hem betast aan haar been, vlakbij haar kruis.

Op het overzichtskaartje staan de punten aangegeven waar hij tot nu toe vrouwen heeft lastig gevallen. Het gaat om de Saksenstraat in Katwijk, de duinen bij Wassenaar, de Achterweg in Valkenburg, de Rhijnhofweg in Oegstgeest, de Graaf Florislaan en de Spinozalaan in Rijnsburg, de Wassenaarseweg in Leiden, het Kleipettenpad in Rijnsburg, de Valkenburgerweg in Oegstgeest, de opnieuw de Rhijnhofweg in Oegstgeest en tot slot Westerbaanpad in Katwijk.

De man is actief sinds april van dit jaar tot en met nu. In juni en september lijkt de man tijdelijk zijn acties te pauzeren, want dan zijn er geen meldingen. Zijn jongste slachtoffer is 14 jaar oud en de leeftijden variëren tussen die leeftijd en 52. De dagen wanneer hij tot nu toe toesloeg zijn de maandag, de woensdag of de zaterdag en dan vanaf halverwege de middag tot het begin van de avond.

Het gaat om een blanke man met een smal en wat pokdalig gezicht. Hij heeft een slank postuur en hij is ongeveer 1.80 lang. Hij heeft blond tot donkerblond haar en is tussen de 20 en 52 jaar oud. Hij droeg op het moment van de aanrandingen een aantal keer een licht kleurige wielrenhelm en een blauw-zwart wielrenpak. Verder heeft hij een donkere zonnebril op.

Meer nieuws uit Duin- en Bollenstreek

Net Binnen

Ombudsteam

Ons Ombudsteam springt in de bres voor de consument.