Vrouwen Ter Leede blijven scherp

Hielke Biemond
Vrouwenvoetbal

Terwijl oud-Ter Leede-trainer Don Koehorst met Buitenveldert voor het eerst in de geschiedenis kampioen van de topklasse werd, pakte Ter Leede zelf tegen het al lang gedegradeerde FC Gelre eenvoudig met 4-1 de punten.

,,Toch vond ik het knap hoe de speelsters nog wel de volle wedstrijd de concentratie vasthielden. Er stond voor ons niets meer op het spel, maar hebben toch geen kans weggegeven’’, aldus trainer Wim Bouckaert, die over een week duidelijkheid geeft of hij ook volgend seizoen trainer van de roodgelen is. Daphne in ’t Veld, Jill Wilmot, Anne-Sophie Bakker en In ’t Veld zorgden achtereenvolgens voor de eenvoudige zege. Bouckaert, die in het slotduel ook wat jeugd- en tweede elftalspeelsters inbracht, vond dat de mooiste treffer echter kwam van Bente Boogaard. ,,Maar die werd afgekeurd vanwege vermeend buitenspel.’’ Ter Leede eindigt als derde. ,,Gebrek aan scorend vermogen was de rode draad dit seizoen.’’

Het tegen degradatie vechtende Reiger Boys pakte met 4-0 de volle buit tegen RCL, dat daarmee een uiterst matige tweede seizoenshelft afsloot. De ploeg stond met de winterstop nog aan kop, maar eindigt als zesde doordat het nadien alleen tegen de nummer laatst en voorlaatst de volle buit kon pakken.

Net als twee weken eerder hielp de ploeg van Haroon Ahmad ook nu de tegenstander haast eigenhandig aan de zege. Het spel ging in eerste instantie weliswaar gelijk op, maar onder andere tweemaal balverlies bij het uitverdedigen zorgden ervoor dat de ploeg al na een half uur op een kansloze 3-0 achterstand stond.

Meer nieuws uit Sport

Ombudsteam

Ons Ombudsteam springt in de bres voor de consument.