Alphen gaat niet in hoger beroep om Streekmuziekschool

Loman Leefmans
Alphen aan den Rijn

De gemeente Alphen gaat niet in hoger beroep tegen het vonnis van de Haagse rechtbank, waarin staat dat Alphen 250.000 euro moet reserveren voor de Streekmuziekschool. Dat is geld uit een potje waar al sinds 2008 over wordt gesteggeld.

De gemeente besluit nu om in plaats van nog een gang naar de rechter, te overleggen met de school die in zwaar weer verkeert. Het is nu al bekend dat er na cursusjaar 2015-2016 32 docenten worden ontslagen.

Wethouder Kees van Velzen zegt dat er na het vonnis nu ’helderheid is over de verantwoordelijkheden’ die de gemeente heeft ten opzichte van de muziekschool en gaat in overleg.

De personeelsvereniging schreef al eerder een brandbrief aan de gemeente omdat er bijvoorbeeld nog geen sociaal plan ligt voor de medewerkers die straks ontslagen worden. Mogelijk wordt die 250.000 euro voor ontslagkosten gebruikt.

Gedoe

Secretaris Paul Rotteveel van de Streekmuziekschool ’is verheugd’ over de beslissing van de gemeente. ,,Dit scheelt een hoop gedoe. We zijn blij dat de gemeente impliciet ook erkent welke verantwoordelijkheden er liggen richting de streekmuziekschool. Het doet ons deugd dat zij niet in hoger beroep gaan.’’

De Streekmuziekschool overlegt nu hoe er verder met het geld wordt omgegaan ’richting het einde van de school’. Hoe het dan verder moet met het muziekonderwijs in Alphen is nog niet helemaal duidelijk. Er wordt gehoopt op een doorstart, misschien gaan docenten verder in een coöperatievorm. Nu krijgt de school een half miljoen subsidie per jaar, dat is de helft van de begroting.

Meer nieuws uit LD

Net Binnen

Ombudsteam

Ons Ombudsteam springt in de bres voor de consument.