Vandalen houden huis bij Madjoe in Rijnsburg

Laura Heerlien
Rijnsburg

Vandalen hebben vrijdagnacht huisgehouden bij korfbalvereniging Madjoe in Rijnsburg. Ze gooiden met een fietsenrek een ruit van de kantine in, stalen voedsel en aten dat vervolgens op in een dug out van de naastgelegen voetbalvereniging Rijnsburgse Boys. Twee oplettende nachtvissers konden een van de daders te pakken krijgen en overdragen aan de politie.

Wilfred Blankert, voorzitter van de club is het zat. ,,Bij Rijnsburgse Boys hebben ze ook al langer last van vandalisme. De dugouts worden met hakenkruizen beklad, enzovoort. We hebben besloten om samen op te trekken en met de gemeente te gaan praten. Er moet iets gebeuren. We hebben hier veel lichtmasten staan, wellicht kunnen we daar camera’s in hangen.”

Bij de inbraak van dit weekend gaat het om jonge daders, vermoedt Blankert. ,,De jongen die gepakt is, is minderjarig. Ik denk dat het puur vandalisme is geweest.”

De vissers zaten op zo’n honderd meter afstand toen ze glasgerinkel hoorden en de vandalen met spullen van Madjoe uit de kantine zagen lopen. Ze gingen er achteraan en wisten aanvankelijk drie daders te pakken. Twee van hen konden ontsnappen.

Meer nieuws uit Leiden

Net Binnen

Ombudsteam

Ons Ombudsteam springt in de bres voor de consument.