FC Lisse met een beetje mazzel naar de overwinning

Hielke Biemond
Zondag tweede klasse

Aan de mooie reeks van zeven wedstrijden waarin Foreholte ongeslagen bleef, is een einde gekomen. De Voorhouters verloren uit bij Delft met 1-0.

,We waren gewoon niet goed genoeg’’, vatte trainer Marcel IJzendoorn 90 minuten voetbal van zijn ploeg samen. ,,Doodzonde. Als je nou verliest omdat je volledig wordt weggespeeld…, maar dit was echt nergens voor nodig.’’ Na zestien minuten schoot Delft een afgeslagen corner binnen. Daarna was Foreholte sterker, maar de ploeg kon geen kansen creëren. Voor het eerst dit seizoen lukte het niet te scoren.

FC Lisse mazzelde tegen hekken8sluiter HVV en won met 3-2. ,,Het mag ook een keer meezitten toch?’’, zei trainer Laurens van der Voort lachend. Zijn ploeg kwam 0-2 achter. ,,Dat waren twee weggevertjes’’, vond Van der Voort. Vlak voor rust kreeg zijn ploeg een penalty, die Patrick Schaap binnenschoot. De 2-2 kwam na een goede aanval van Rick van Dijk, waarna een speler van HVV een voorzet van FC Lisse in zijn eigen doel werkte.

Loek Hendriks keek met een dubbel gevoel terug op de wedstrijd van zijn ROAC tegen Den Hoorn (2-2). Eigenlijk had ROAC voor rust de wedstrijd al lang en breed moeten beslissen, aangezien de ploeg zeven opgelegde kansen kreeg. Het lukte echter alleen Pascal de Jong om te profiteren, waardoor de ploegen met 1-1 gingen rusten. Vlak voor tijd was het keeper Bob Brugman die een punt redde voor ROAC door een inzet van Den Hoorn uit de hoek te tikken. Daarvoor hadden Den Hoorn en ROAC, opnieuw via De Jong, allebei al een keer gescoord.

Meer nieuws uit Sport

Ombudsteam

Ons Ombudsteam springt in de bres voor de consument.