Man laat hond achter bij station Alphen

Hond Noah.© Foto Dierenambulance Alphen

Marlies Vording
Alphen aan den Rijn

Een hondeneigenaar heeft zijn viervoeter afgelopen zaterdag bij het station in Alphen aan den Rijn achtergelaten. De man vroeg een voorbijganger even op de hond te passen om een winkel in te gaan, maar kwam nooit terug om zijn huisdier op te halen.

De Dierenambulance Alphen heeft de hond meegenomen en naar een opvang gebracht. Dat maakte de organisatie bekend op Facebook.

De viervoeter, een vrouwelijke Hollandse herder of kruising met een Mechelaar, is erg mager en heeft veel kale plekken. ,,Ze is ontzettend lief’’, schrijft een medewerker van de dierenambulance. Hoewel het dier gechipt is, is ze niet geregistreerd. Haar naam zou Noah zijn, maar volgens de medewerker ’reageert zij daar totaal niet op’.

Op de sociale media reageren bekommeren honderden hondenliefhebbers zich om het lot van de achtergelaten Noah. ,,Ja, het is weer zomerbakantie, dus moeten ze van die hond af, maar dan wel op een hele goedkope manier’’, luidt een van de reacties.

De dierenambulance wil graag weten wie de eigenaar van de hond is en waarom het dier aan haar lot over is gelaten. Tips via 0900-1120000.

Meer nieuws uit Leiden

Ombudsteam

Ons Ombudsteam springt in de bres voor de consument.