Kherrazi twee jaar langer bij ZZ Leiden [video]

Gertjan van Geen
Leiden

Zorg en Zekerheid Leiden  heeft met Mohamed Kherrazi de vijfde speler voor het nieuwe seizoen vastgelegd. De Nederlandse Marokkaan verlengde dinsdag zijn contract met  twee jaar bij de basketbaleredivisionist.

Kherrazi kwam in 2011 van Amsterdam over naar Leiden. De 24-jarige forward viel vooral op door zijn defensieve werklust. Mede dankzij hem sloeg ZZ Leiden een prima figuur in de halve finale van de playoffs tegen Groningen. Kherrazi legde de Groningse center Ross Bekkering lam en haalde daarmee een belangrijke angel uit de aanval.

De laatste twee wedstrijden van het seizoen ontbrak de international  door droeve omstandigheden in het team. Zijn moeder overleed tijdens de playoffs, waarop Kherrazi halsoverkop naar Marokko vertrok om de begrafenis  bij te wonen.

Eerder legde ZZ Kasper Averink, Worthy de Jong, Jeroen van der List en Floris Versteeg vast.

Het volledige persbericht:

,,Na Worthy de Jong, Jeroen van der List, Kasper Averink en Floris Versteeg heeft Zorg en Zekerheid Leiden opnieuw een speler vastgelegd. De Leidse club is zeer verheugd dat Mohamed Kherrazi voor twee jaar heeft bijgetekend.

Na vier jaar Amsterdam stapte de 2.00 meter lange Kherrazi in 2011 over naar Zorg en Zekerheid Leiden. In zijn eerste Leidse seizoen stond de 24-jarige forward gemiddeld 14.7 minuten binnen de lijnen. In die speeltijd was hij goed voor 5.3 punten en 3.2 rebounds. Onder Toon van Helfteren groeide Kherrazi uit tot een goede verdediger. De international is in staat om op alle posities in het veld een mannetje uit te schakelen.

In het kampioensjaar 2012/2013 kreeg Kherrazi aanzienlijk meer speeltijd. Gemiddeld per wedstrijd 25.8 minuten. Zijn scorende inbreng nam logischerwijs toe tot 8.7 punten. Daarnaast tekende Kherrazi voor 5.4 rebounds en 1.3 steals.

Afgelopen seizoen worstelde Kherrazi enige tijd met een vormcrisis. Dat zijn statistieken wat afnamen (5.8 punten, 5.3 rebounds en 1.2 steals), was voor Van Helfteren echter geen reden om Kherrazi uit de basis te halen. Verdedigend was hij immer van grote waarde en met zijn aanhoudende werklust bracht hij Zorg en Zekerheid Leiden veel energie. Hoe belangrijk Kherrazi voor de ploeg was, bleek wel tijdens de play-offs. In de halve finale tegen Gas Terra Flames slaagde ‘Mo’ erin om Ross Bekkering in toom te houden. Na het wegvallen van Kherrazi leidde juist Bekkering GasTerra Flames naar de 3-2 winst in de serie.

Het verlengen van het contract met Kherrazi, die aan zijn vierde seizoen in Leidse dienst begint, betekent wederom een stukje herkenning voor de Leidse supporters. Met De Jong, Averink en Kherrazi zijn nu drie “Leidenaren” vastgelegd.''

Meer nieuws uit Sport

Ombudsteam

Ons Ombudsteam springt in de bres voor de consument.