Lens op Leiden: uitstapje naar Koudekerk

© Foto Erfgoed Leiden en Omstreken

Koudekerk aan den Rijn

We hadden een instinker deze week: Lens op Leiden was een foto uit Koudekerk aan den Rijn. Om precies te zijn is de schaatsfoto genomen met zicht op de Oude Rijn, op de achtergrond staat de Koudekerksebrug.

Op Facebook was duidelijk dat sommige lezers aan een Leidse plek dachten. Zo werden de Herensingel en het Galgewater genoemd. Niet vreemd natuurlijk, aangezien deze rubriek Lens op Leiden heet. Maar ook Koudekerk zit in het archief van Erfgoed Leiden en Omstreken, dus maken we een keer een uitstapje.

Wladimir Roedoe viel het wel op dat de foto in Koudekerk was genomen. Hij plaatste er zelfs een zomerse plaat uit 1923 bij:

Winters

Ook Jochem van Vliet had het door. ,,Koudekerk aan den Rijn met zicht op de Hervormde kerk en de Koudekerkse brug?’’ Klopt helemaal!

Bij Lenie van der Meij roept de foto’s allerlei herinneringen op: ,,Dat waren nog eens winters. Ieder jaar de schaatsen uit het vet.’’

Fotocollectie

In de fotocollectie van Erfgoed Leiden en Omstreken staan veel foto’s waarvan de locatie niet is omschreven. In het programma Lens op Leiden kan iedereen helpen historische foto’s in kaart te brengen.

Kijk woensdag op Facebook Leidsch Dagblad voor een nieuwe historische plaat!

Meer nieuws uit Leiden

Net Binnen

Ombudsteam

Ons Ombudsteam springt in de bres voor de consument.