Meevaller van 1,8 miljoen voor Teylingen

Hooghkamer in aanbouw.© Foto LD

Roy Hazenoot
Teylingen

De gemeente Teylingen heeft vorig jaar bijna 1,8 miljoen euro minder uitgegeven dan verwacht. Ongeveer 90 procent hiervan komt door meevallers. De overige besparing (178.000 euro) bestaat uit geld dat in plaats van vorig jaar, al dit jaar wordt uitgegeven.

Het leeuwendeel van de meevaller komt uit Voorhout. De gemeente hield een geldpotje met 1,6 miljoen euro apart om het verwachte tekort op de grondexploitatie van de nieuwbouwwijk Hooghkamer op te vangen. De waarde van de grond blijkt bij nader inzien toch hoger te liggen. Dit levert een besparing van 667.000 euro op.

De op één na hoogste financiële opsteker komt ook uit de nieuwbouwhoek. Dankzij de vele huizenbouwprojecten in Teylingen hebben inwoners veel bouwvergunningen aangevraagd. Voor zo’n aanvraag vraagt de gemeente een vergoeding. Deze zogeheten leges zijn met ruim 3 ton gestegen tot 1,4 miljoen.

Daarnaast heeft Teylingen meer geld van de rijksoverheid gekregen en is ruim een ton minder aan ICT uitgeven. Aan de andere kant van de balans staat een extra uitgave van 413.000 euro om de tekorten binnen de zorg op te vangen.

Meer nieuws uit Duin- en Bollenstreek

Net Binnen

Ombudsteam

Ons Ombudsteam springt in de bres voor de consument.