AZC en De Zijl naar kwartfinale beker

Waterpolo

AZC is niet alleen in de reguliere competitie de absolute smaakmaker maar deed in de bekercompetitie ook goede zaken.

De Alphenaren plaatsten zich voor de volgende ronde door in een tweeluik De Ham met overtuigende cijfers terug te wijzen. Zaterdag won AZC in Wormerveer met 17-11 om het een dag later in Aquarijn dunnetjes over te doen: 17-8. Trainer Ron van der Wild zag Adam Maklari en Jacoppo Mandolini flink op schot zijn. Zij scoorden elk negen maal.

Ook De Zijl Zwemsport plaatste zich voor de kwartfinale. De ploeg van nieuwbakken Ron van der Harst moest tot het uiterste gaan. Oud-landskampioen BZC gaf zich niet zomaar gewonnen.

De Zijl leek op rozen te zitten na een 13-9 overwinning in het eigen zwembad, maar in de return in Borculo sloeg het fysiek spelende BZC een heel andere toon aan. BZC nam halverwege en 9-6 voorsprong en leek in het laatste bedrijf zelfs op kwalificatie af te stevenen (12-8). De bezoekers rechtten echter net op tijd de rug. Met twee doelpunten op rij bleef De Zijl aan de goede kant van de score: 13-10.

Katwijk redde het niet in de tweede ronde van de Man Meer bekercompetitie. De eersteklasser was in de eerste ronde nog te sterk voor Alkemade, maar was zaterdag in het Hofbad in Den Haag niet opgewassen tegen de ervaren ploeg van startgemeenschap Den Haag. Katwijk verloor ruimschoots met 16-9. Trainer Bas Willemsen vond de nederlaag terecht maar baalde wel. ,,We misten teveel spelers om aanspraak te maken op meer. We kunnen veel beter.’’

LZ 1886 bekert wel door. De tweedeklasser won in Zwolle met 7-6 van Swol 1894. Rory van Amsterdam nam in de slotfase de winnende treffer voor zijn rekening.

De vrouwen van ZVL lieten er geen gras over groeien. De ploeg van coach Tim van der Meer was voor zowel ZPB als Polar Bears een maatje te groot. Zaterdag won ZVL in Barendrecht met 21-4 en een dag later kon ook de ploeg uit Ede het in het 5 Meibad in Leiden niet bolwerken tegen de Leidse eredivisionist. Eindstand 19-9. Brenda Weber was zaterdag goed voor vijf treffers. Een dag later waren Kitty Lynn Joustra en Malissa van Rijn de topscorers (3).

Meer nieuws uit Sport