Honderden bekeuringen bij verkeerscontrole Roelofarendsveen

Nicolai Brannan
Roelofarendsveen

Bij een grote verkeerscontrole op meerdere plekken in Roelofarendsveen zijn eind vorige week bijna 1000 bekeuringen uitgeschreven.

De politie controleerde op donderdag 10 december tussen 20.15 en vrijdag 01.00 uur op drie plekken. Op de A4 richting Den Haag werden 8500 passanten gecontroleerd. 229 bestuurders werden bekeurd vanwege te hard rijden. Op de A4 in de andere richting waren er 6444 passanten en 764 bekeuringen wegens te hard rijden. Op de Alkemadelaan reden er 792 bestuurders voorbij. In totaal werden 22 bestuurders nader gecontroleerd.

CelstrafDe politie inde voor meer dan 6600 euro aan openstaande boetes. Een persoon werd aangehouden omdat hij nog 40 dagen celstraf had openstaan en een openstaande boete. Van een bestuurder werd het rijbewijs ingevorderd omdat een verkeersboete van ruim 1200 euro nog niet was betaald. Er werden twee bekeuringen geschreven voor autorijden, terwijl het rijbewijs al was ingevorderd en nog twee voor het niet direct kunnen tonen van een rijbewijs.

Onder invloedEen 57-jarige automobilist uit Leimuiden werd aangehouden voor het rijden onder invloed van alcohol. De Leimuidenaar haalde op de N207 met hoge snelheid een politieauto in. Op de Tuinderij in zijn woonplaats werd hij staande gehouden voor een controle. Hij bleek bijna 2,5 keer de toegestane hoeveelheid drank te hebben gedronken. De man kwam er met een boete van ruim 650 euro vanaf.

Meer nieuws uit LD

Net Binnen

Ombudsteam

Ons Ombudsteam springt in de bres voor de consument.