Leitoe (Rijnsburgse Boys) lang uit de roulatie

rijnsburg

Aanvaller Richal Leitoe van Rijnsburgse Boys is op zijn vroegst pas in september weer speelklaar. De voetballer blijkt zaterdag een kruisband te hebben afgescheurd, waar al voor werd gevreesd.

,,Ik kreeg toch te horen wat ik niet wilde horen. Waar ik al bang voor was'', zegt de speler dinsdag in het Leidsch Dagblad. Leitoe hoopt in december te kunnen worden geopereerd. Behalve dat een kruisband afscheurde, raakten ook zijn meniscus en een andere band in de knie (zwaar) beschadigd.

,,Dit is vooral heel erg sneu voor Richal. Een hard gelag'', reageert zijn coach Niek Oosterlee. ,,Voor Rijnsburgse Boys is het een enorme aderlating. Hij was in een bloedvorm.''

De speler liep de blessure op na een overtreding van Spakenburg-verdediger Robert Verschraagen. Scheidsrechter René Wijma floot wel, maar vond de charge niet ernstig genoeg voor een kaart.

eitoe had verwacht dat de speler van Spakenburg - of wie dan ook van de club - zou hebben geïnformeerd naar zijn welzijn. ,,Ik vind het schandalig dat niemand naar de kleedkamer is gekomen of later heeft gebeld om te vragen hoe het gaat.''

Meer nieuws uit Sport

Ombudsteam

Ons Ombudsteam springt in de bres voor de consument.