TOP houdt na winst kans op Ahoy

Redactie Leidsch Dagblad
Sassenheim

TOP/Wereldtickets.nl heeft na de 30-17 winst op LDODK plaatsing voor de play-offs in eigen hand. Volgende week vecht TOP de strijd om het laatste ticket voor de halve finales om het landskampioenschap onderling uit met Blauw Wit.

Het kan raar gaan in de sport. Rond Kerstmis stond TOP onderaan met twee puntjes. In 2013 vocht de ploeg zich echter terug in de strijd en volgende week kunnen de Sassenheimers het seizoen dus helemaal goedmaken.

Na rust (11-9) sloeg TOP snel een gat met de Friezen. Vijf minuten voor het einde was duidelijk dat TOP aan de eerste vereiste zou gaan voldoen en verschoof de aandacht naar de bank. Daar hielden de wisselspelers via hun telefoon de andere tussenstanden in de gaten. Toen bleek dat Fortuna haar sportieve plicht deed door Blauw Wit te verslaan en de andere concurrent DVO een punt verspeelde bij Dalto, brak het feest los in sporthal De Korf.

TOP staat nu gelijk met DVO, maar heeft een beter doelsaldo en onderling resultaat. De achterstand op Blauw Wit is één punt. Celeste Split: ,,We moeten winnen bij Blauw Wit. Dat zal niet makkelijk zijn, maar we hebben alles in eigen hand.''

Meer nieuws uit Leiden

Net Binnen

Ombudsteam

Ons Ombudsteam springt in de bres voor de consument.