Traangas op de Grent: 15 man onwel

Noordwijk

Op de Grent - het uitgaansgebied in Noordwijk - ontstond zondagochtend vroeg grote consternatie nadat iemand in discotheek De BOB traangas of iets wat daar op leek had gespoten. Vijftien bezoekers raakten onwel.

Bij het incident, dat zich om kwart over één voordeed, werd groot alarm geslagen. Op de Grent stond het vol met hulpverleners: vijf ambulances, flink wat brandweerwagens en ongeveer 40 politieagenten, twee agenten te paard en twee politiehonden werden ingezet.

Een groot deel van de bezoekers verliet in allerijl de discotheek via de nooduitgangen en de hoofdingang. Vervolgens werd op last van de brandweer het hele pand ontruimd. In De BOB waren ongeveer 700 gasten aanwezig. De ontruiming zorgde voor wat strubbelingen. Buiten hield de politie twee jongens aan: een 18-jarige Katwijker en een 18-jarige Noordwijker. Zij gedroegen zich vervelend, en probeerden de omstanders op te jutten.

De vijftien bezoekers die onwel raakten door het gas, zijn allemaal door ambulancepersoneel behandeld. Ze werden in een andere uitgaansgelegenheid opgevangen en konden na behandeling naar huis.

De politie sloot een groot gebied op de Grent af voor onderzoek. In overleg met de gemeente zijn de andere uitgaansgelegenheden in het straatje langer opengebleven zodat het publiek zich wat verspreidde en uiteindelijk rustig naar huis keerde.

Burgemeester Groen kwam ook poolshoogte nemen. ,Ik leef mee met de getroffenen, want het is ingrijpend als een avondje uit op deze manier eindigt'', zei hij. ,,Gelukkig heef naar het zich laat aanzien niemand ernstig letsel opgelopen.''

Onduidelijk is nog, wie met traangas in De BOB heeft gespoten. De politie hoopt snel verdachten aan te houden.

Meer nieuws uit Duin- en Bollenstreek

Net Binnen

Ombudsteam

Ons Ombudsteam springt in de bres voor de consument.