Besluit over Lage Land 'verbaast' Kaag en Braassem

Oud Ade/Kaag en Braassem

Verbazing' overheerst in het gemeentehuis van Kaag en Braassem over het besluit van de provincie Zuid-Holland om de campings in het Lage Land aan Teylingen toe te wijzen. De gemeente gaat dan ook tegen de voorgestelde grenswijziging in beroep.

Het Lage Land is een deel van de gemeente Teylingen aan de oostzijde van Kagerplassen. Het gebied is over land alleen te bereiken via Oud Ade, over de Boekhorsterweg. Het gemeentebestuur van Kaag en Braassem wil het Lage Land al jaren inlijven.

Een langslepend conflict tussen beide gemeenten hierover kwam in februari dit jaar in een stroomversnelling toen Kaag en Braassem de provincie formeel om een grenswijziging verzochten. De gemeente dacht goede papieren te hebben omdat uit een onderzoek van Bureau Berenschot (2007) was gebleken dat het Lage Land het beste aan Kaag en Braassem kon worden toegewezen.

Het college voegt eraan toe dat Teylingen ‘toch vooral een gemeente in de Duin- en Bollenstreek is'. Kaag en Braassem is daarentegen een gemeente van het Groene Hart, en ook de vier campings liggen daar.

Meer nieuws uit LD

Net Binnen

Ombudsteam

Ons Ombudsteam springt in de bres voor de consument.