KZ Danaïden is nog één zege af van titel

© Foto Hielco Kuipers

Tessa de Wekker
Korfbal

TOP/Justlease.nl probeerde bij Unitas een nieuwe tactiek uit met meer aanvallen opgezet vanuit de paal. Dat lukte bij vlagen uitstekend, want Mick Snel (3), Rianne Echten, Jet Hendriks, Saskia van Ruiten, Celeste Split, Manon Wiegerink, Paul Anholts en Wouter de Koning scoorden tien keer op rij tussen 9-13 en 9-23, waarna het 10-23 werd.

Hoofdklasse

Tempo zag de degradatiezorgen toenemen na de 16-12 nederlaag bij Avanti. De Alphenaren toonden in de harde wind weinig schot en zelfvertrouwen en hadden met goals van Tom Steenbeek (2), Jamie Grasmeijer, Rosanne Wolvers, Tim de Graaff en Edwin van der Weijde tussen 9-5 en 13-11 een laatste opleving.

Overgangsklasse

Sporting Trigon verbeterde de kansen op handhaving wel door een 14-13 overwinning op Albatros. De Leidenaars konden na 5-1 en 9-5 niet doordrukken, maar Jordy Smeele en Michael Star, beiden goed voor vier doelpunten, en Ellen Matze hielden vanaf 11-10 wel de voorsprong intact.

Eerste klasse

Fiks toonde tegen Rapid na 2-5 (rust) meer gedrevenheid door een hartig woordje van teamleider Ruud Duivestein bij de thee en het inzetten van Youp Coli, die drie keer zou scoren. Dat leverde met goals van Jan Anholts, Dominic van Welzen (4) en Kevin Vreeken een 14-8 zege op.

Pernix schoot tegen Fortis letterlijk te zacht en zag zo de voorsprong tussen 9-3 en 11-11 verdwijnen. Daan Heijnis, net als Rob en Sven Kuipers drie keer scorend, en Debbie van Alphen redden met 13-12 alsnog de twee punten én de koppositie.

Tweede klasse

Fluks dreigde even in verlegenheid te komen tegen Nova, doordat de aanval tussen 11-6 en 11-8 elf minuten stil viel. Thomas de Boer (2), Ronald van Haarlem en Frederick van Westrop zorgden toch voor een ruime 15-8 zege; de laatstgenoemde was topscorer met vijf goals.

Madjoe had zich bij winst op De Vinken in veiligheid kunnen stellen, maar bleef op 11-11 steken. Stephan Grootswagers met twee strafworpen en invalster Roos van den Oever met twee veldgoals moesten nog een 7-11 achterstand goedmaken.

Velocitas leverde een knappe prestatie door kampioen Revival het eerste punt af te pakken met 12-12. De Leiderdorpers dicteerden steeds het scoreverloop en stonden na 3-3 dankzij goals van Kevin de Boer, Joachim Jägel (2) en Sjors Verhaar zelfs even vijf punten voor (3-8).

KZ Danaïden heeft na de 7-12 zege op DVS ’69 het kampioenschap binnen handbereik, want winst thuis op ALO volstaat. Denise Melman, Frank van Heijningen, Mike de Wit (2) en Lisa de Witt beslisten het duel al vroeg door in twintig minuten een 1-7 voorsprong op te bouwen.

Crescendo moet door de 17-13 nederlaag tegen Ados de tweede klasse na één seizoen alweer verlaten. Jasper de Jong (3), Shantal Verwey en Roy van Duijn veranderden 7-5 nog wel in 9-10, maar daarna bleken vijf tegengoals op rij doorslaggevend.

 

Meer nieuws uit Sport

Ombudsteam

Ons Ombudsteam springt in de bres voor de consument.