Strop bij renovatie Rembrandtschool

Ed Olivier
Lisse

Het zit Lisse niet erg mee bij de renovatieplannen voor de Rembrandtschool, maar het college van B en W is vastbesloten om de ingrijpende opknapbeurt van de basisschool tot een goed eind te brengen.

Vorige week werd bekend dat na de rooms-katholieke Sophia scholenstichting ook het bestuur van de protestants-christelijke scholen in de Duin- en Bollenstreek PCPO in financiële problemen zit.

De directeur van de scholenkoepel, waar de Rembrandtschool deel van uitmaakt is opgestapt. Wethouder Adri de Roon heeft in januari een gesprek met de interim-bestuurder, maar hij wil het raadsbesluit om 1,8 miljoen euro uit te trekken voor vernieuwbouw van de Rembrandtschool aan de Frans Halsstraat niet opschorten. Twee maanden uitstel zou een half jaar vertraging kunnen opleveren.

Intussen is in het gebouw asbest aangetroffen. Voor het opruimen daarvan en de mogelijke bodemsanering trekt de gemeente 120.000 euro uit, in de hoop dat maar een kwart van dit bedrag nodig is.

Leeg

De Roon wil de school tijdens de grootschalige renovatie tijdelijk huisvesten in de voormalige CNS (School met de Bijbel) aan de Broekweg of de Don Boscoschool. Beide panden komen leeg doordat Cardea Jeugdzorg (Broekweg) en de basisschool (Don Boscostraat) binnenkort een nieuwe, brede school in gebruik nemen aan de Ruishornlaan.

De Rembrandtschool zou de voorkeur kunnen geven aan tijdelijke huisvesting in containers op het Rembrandtplein, maar dit lijkt de wethouder gezien de financiële problemen van de PCPO niet erg waarschijnlijk. De huisvesting in containers kost 200.000, terwijl een tijdelijke verhuizing naar de Broekweg of Don Boscostraat voor 50.000 en 75.000 gerealiseerd kan worden.

Het risico dat de gemeente Lisse neemt, is volgens De Roon beperkt. De gemeenteraad kan de kadernotitie vernieuwbouw Rembrandtschool volgende maand met een gerust hart vaststellen. De subsidie wordt pas uitbetaald als zeker is dat het geld goed terechtkomt.

Meer nieuws uit Duin- en Bollenstreek

Net Binnen

Ombudsteam

Ons Ombudsteam springt in de bres voor de consument.