Finale NK Legpuzzelen weer in de Veen

Finale NK Legpuzzelen weer in de Veen
Voorronde in de Veen.
© Archieffoto Taco van der Eb
Roelofarendsveen

De laatste ronde van het NK Legpuzzelen barst komend voorjaar opnieuw los in Roelofarendsveen. De twaalf voorrondes, waarvoor de inschrijving onlangs is geopend, worden door heel Nederland gehouden.

De organisatie van het evenement verwacht dat zeker 2000 puzzelaars meedoen aan de wedstrijd. In een week tijd hebben al meer dan 1000 deelnemers zich ingeschreven.

In oktober beginnen de voorrondes al, maar Veenders moeten nog even wachten voor ze aan kunnen schuiven. Op vrijdag 11, zaterdag 12 en zondag 13 februari kunnen puzzelaars in restaurant Wagenaar aan het Zuideinde aan de slag. De inschrijvingen gaan zo hard, dat de zaterdag inmiddels al is uitverkocht.

De vier beste teams van elke voorronde gaan door naar de grote finale, die eveneens in de Veen word gehouden. Daaraan doen uiteindelijk zo’n 200 deelnemers mee.

Voor het eerst worden de voorrondes van het NK, dat ontstaan is in Roelofarendsveen, ook ver van huis gehouden: Brabant, Gelderland, Limburg, Drenthe, Utrecht en Noord-Holland staan op de lijst.

Inschrijven kost 48 euro per team via www.nklegpuzzelen.nl.

Meer nieuws uit Leiden