ATC: tijdelijk parkeerbeheer Langeveld

Het parkeerterrein aan de Langevelderslag krijgt een tijdelijke beheerder.

Het parkeerterrein aan de Langevelderslag krijgt een tijdelijke beheerder.© Archieffoto

Peter van der Hulst
Noordwijk

De stichting All Traffic Care (ATC) neemt tijdelijk het beheer van het parkeerterrein aan de Langevelderslag in Noordwijk over. Op 3 april zijn medewerkers van ATC aan de slag gegaan. Vermoedelijk gaat het om vier maanden. Dan moet de gemeente, via een aanbesteding, een definitieve beheerder voor het terrein hebben gevonden.

ATC is een initiatief van onder anderen Alfons Morssink. De stichting is onlangs opgericht. ,,In Noordwijk zijn veel evenementen en de veiligheidseisen worden overal steeds strenger en ingewikkelder. Wij willen verenigingen in Noordwijk daarbij assisteren, want je wil niet weten hoe gedetailleerd die veiligheidsplannen moeten zijn.’’ Ook worden organisaties ondersteund met verkeersregelaars.

De stichting kan een beroep doen op zo’n tachtig vrijwilligers. Om geld te verdienen heeft de non-profitorganisatie aangeboden het beheer van het parkeerterrein aan de Langevelderslag tijdelijk op zich te nemen. ,,Van de opbrengst kunnen we kleding en opleidingen betalen. Dat scheelt later subsidie.’’ Slaat het initiatief aan dan wil ATC het werkgebied uitbreiden naar Noordwijkerhout en de rest van de Bollenstreek .

Meer nieuws uit Duin- en Bollenstreek

Net Binnen

Ombudsteam

Ons Ombudsteam springt in de bres voor de consument.