Jeroen van der List naar ZZ Leiden

Hielke Biemond
Leiden

Basketbalclub Zorg en Zekerheid Leiden heeft de eerste speler voor het nieuwe seizoen vastgelegd. Jeroen van der List (24) komt over van Den Helder Kings. De Oranje-international heeft voor één seizoen getekend bij de Leidse club.

Voor Van der List wordt Leiden zijn vierde club in de eredivisie. De forward/center kwam eerder uit voor Den Bosch, Aris Leeuwarden en Den Helder. Hij genoot zijn basketbalopleiding in de Verenigde Staten.

Doordat de verbintenis met hoofdsponsor Zorg en Zekerheid pas na afloop van het seizoen werd verlengd koos de clubleiding van Leiden er bewust voor om geen spelers met doorlopende contracten te hebben.

Gevolg daarvan is dat Eddy Casteels, de nieuwe coach, een volledig nieuw team moet opbouwen. Hij wil graag de Nederlandse kern - Worthy de Jong, Mohamed Kherrazi, Sean Cunningham, Kasper Averink - behouden, maar met die spelers is nog geen overeenstemming bereikt. De Jong is in gesprek met het bestuur en kijkt tegelijkertijd om zich heen. Kherrazi houdt de boot voorlopig af.

Oranje bereidt zich sinds maandag in Leiden voor op het EK-kwalificatietoernooi. Van der List is daar voorlopig nog niet bij. Hij heeft zijn arm in een brace en is door de blessure nog zeker een maand uitgeschakeld.

Meer nieuws uit Sport

Ombudsteam

Ons Ombudsteam springt in de bres voor de consument.