DIOK blijft overeind

Pieter van der Vliet
Rugby

Ondanks lastige omstandigheden in Zeeland won DIOK in een knotsgekke wedstrijd, met uiterst fanatiek publiek, van het fysiek sterke Oemoemenoe (25-36).

Het Leidse team dwong de thuisploeg meteen achteruit, maar sprong slordig met de kansen om. Slechts twee van de eerste zeven aanvallen werden succesvol afgerond. Daarmee maakten de gasten het zichzelf veel te lastig en bleef Oemoemenoe in het spoor. DIOK zag te vaak dat de eigen scrums verloren gingen. Niet goed, maar overkomelijk omdat de ploeg wel beter is gaan spelen.

Een blessure van Wouter Pen, een jukbeen en kaakbeenbreuk, gaf DIOK gek genoeg de adrenaline die nodig was om te winnen. Met geel voor Freek de Romijn en Benjamin Garcia Propato moest de ploeg van coach Robert Broers zelfs een tijdje met 13 man acteren, maar ook dat werd overleefd.

In Amstelveen beleefde The Bassets een rotmiddag (11-3). De ploeg van coach Phil Leck draait na de fraaie overwinning tegen The Dukes op de openingsdag voor geen meter. De patronen zitten er niet in bij de Sassenheimse ploeg, die daardoor rommelig en slordig speelt. Ook de komst van twee buitenlandse eersterijers levert nog niets op. Mark van Loon schopte in Amstelveen nog wel een penalty tussen de palen, maar de opponent zette daar elf punten tegenover. Een goed gesprek is nodig, want zaterdag komt de nummer twee van de ranglijst, RC ’t Gooi, op bezoek in Sassenheim.

Meer nieuws uit Sport

Ombudsteam

Ons Ombudsteam springt in de bres voor de consument.