Noordzee Zomerfestival krijgt geen extra subsidie

Katwijk

Noordzee Zomerfestival krijgt geen extra subsidie van 900 euro. De stichting heeft in oktober een factuur gestuurd naar de gemeente Katwijk voor de extra kosten die de organisatie heeft gemaakt door de feesttent acht meter richting de zee te verschuiven.

De verplaatsing richting zee was volgens het college van burgemeester en wethouders ’het meest wenselijk’. Bezoekers, hulpdiensten en leveranciers konden de tent en paviljoens dan beter bereiken.

B en W zag het jaar 2015 als een ’proefjaar’ voor het nieuwe evenementenplein aan de Boulevard, waardoor er ruimte moet zijn om te experimenteren met locatie, eindtijd en geluid. Daarnaast zou er door het verlenen van extra subsidie een scheef beeld ontstaan naar andere organisatoren.

Het Katwijkse zomerfestival heeft bovendien al een subsidieverhoging gekregen voor de extra veiligheidskosten en omdat het festival in 2014 door het kustwerk niet door kon gaan.

Katwijk werkt momenteel aan een nieuw evenementenbeleid. Wethouder Jacco Knape ging daar deze week met organisatoren over in gesprek. Hij kreeg veel tips, laat hij weten. Bijvoorbeeld dat de organisatoren erbij gebaat zijn als ze de keuze hebben uit ondersteuning in geld, natura of faciliteiten. De boodschap was volgens Knape duidelijk: de organisatoren willen een transparant beleid en een stem.

Ook is er gesproken over criteria voor subsidie als professionaliteit, laagdrempeligheid, inzet van vrijwilligers, duurzaamheid en innovatie.

Meer nieuws uit Duin- en Bollenstreek

Ombudsteam

Ons Ombudsteam springt in de bres voor de consument.