Vv Oegstgeest bijna ten onder aan de druk

Welmoed de Lang sportredactie@leidschdagblad.nl
Oegstgeest

Het vele publiek, de druk om in de derde klasse te moeten blijven; het bleek net te veel voor het dit seizoen toch al pover presterende Oegstgeest. De eerste van twee nacompetitieduels tegen Linschoten werd weliswaar met 2-1 gewonnen, maar vraag niet hoe.

,,Ik sta hier de wedstrijd maar even te verwerken”, verontschuldigde trainer Laurens van der Voort zich, terwijl hij in het ballenhok maar wat ballen sorteerde. Enkele meters verderop ging het feestgedruis vrolijk verder. De drommen deelnemers van het jaarlijkse familietoernooi stonden inmiddels zorgeloos met een snack of biertje in hun hand. Het toernooi was zo georganiseerd dat iedereen klaar was met de wedstrijden om het cruciale treffen van het eerste elftal te aanschouwen.

,,Iedereen van de club was er. Bij veel spelers merkte je dat de druk daardoor erg hoog was. Ik voelde het bij mezelf ook echt”, aldus Joep van Tulder, die desondanks met twee treffers de wedstrijd besliste.

,,Er komen na dit seizoen aardig wat versterkingen en daarbij is de kans groot dat we samen gaan met UDO. Dan wordt dit echt een grote vereniging en dan wil je geen vierde klasse spelen. Dat speelt toch mee in het achterhoofd. Het is nu alles of niks. Ik moest voor mijn gevoel heel wat extra kilo’s meedragen.”

Het gevolg was dat het spel van de ternauwernood als nummer elf geëindigde thuisclub werkelijk aan alle kanten haperde. Niet een aanval liep vlotjes. ,,Het was de bedoeling dat we de bal lang speelden op Jurgen Bouwman en die moest hem dan door koppen op mij of breed leggen op de opkomende halfspelers”, aldus Van Tulder. ,,En ja, het klopt als je zegt dat dat niet een keer gelukt is.”

Bevliegingen

Het was aan twee bevliegingen van Van Tulder, en aan het afkeuren door de scheidsrechter van de toch op het oog reglementaire 2-2, te danken dat Oegstgeest met de schrik vrij kwam.

Na zes mogelijkheden van de nummer vier van de vierde klasse D zorgde Van Tulder met een overigens een fraaie omhaal uit het niets voor de 1-0. Nadat de gasten even voor rust toch nog op gelijke hoogte kwamen, gleed de 27-jarige Koudekerker de winnende treffer binnen.

Hoewel ook Linschoten steeds meer de draad kwijtraakte, konden de roodgelen zich na de pauze niet herpakken. ,,Ik heb in de rust wel op ze proberen in de praten, maar nee, de tweede helft was bepaald niet beter dan de eerste. Armetierig? Ja, zo mag je het wel noemen”, aldus Van der Voort, die in de winterstop het stokje overnam van de ontslagen Jerry Ubink. ,,Dit is natuurlijk geen al te florissante uitgangspositie voor zaterdag, maar we leven nog. Zaterdag moeten we gewoon zorgen dat we de betere zijn.”

,,Vandaag zijn we goed weggekomen’’, benadrukte Van Tulder. ,,We hadden net zo goed gelijk kunnen spelen of verliezen. We moeten het zaterdag goed uitspelen. Spelen in de vierde klasse zou Oegstgeest-onwaardig zijn.”

Oegstgeest: Sip, Giliams, Tetteroo, D. Dijkstra, Leugering, Gijselman (68. Apcar), Zenden (62. R. Dijkstra), Van der Spek, Van Tulder, Elkerbout, Bouwman (82. Kruider).

Meer nieuws uit Sport

Ombudsteam

Ons Ombudsteam springt in de bres voor de consument.