ONS Leiden wint zetel in U-raad

Wilfred Simons
Leiden

De nieuwe studentenpartij Ondernemende Studenten Leiden (ONS Leiden) is de winnaar geworden van de universitaire verkiezingen van afgelopen maand. In de Universiteitsraad wint de partij één zetel ten koste van de Lijst Vooruitstrevende Studenten.

Ook in de faculteitsraden won ONS Leiden, die ontstond uit een fusie van Studentengroepering Leiden (SGL) en Bewust en Progressief (BeP) veel zetels. Overigens zijn de twee partijen niet op alle niveau’s gefuseerd. In de faculteitsraden van Geesteswetenschappen en Sociale Wetenschappen blijft de BeP zelfstandig actief met respectievelijk twee zetels en één.

Daarmee is het doel van ONS Leiden goeddeels bereikt. In de aanloop naar de verkiezingen zeiden de studenten dat zij een eind willen maken aan de versnippering in de studentenpartijen. Een opmerkelijke nieuwkomer voor ONS Leiden in de U-raad is Alderik Oosthoek, nu bestuurder van de Plaatselijke Kamer van Verenigingen (PKvV), de koepel van Leidse studentenverenigingen.

Aan de kant van de personeelsgeleding in de U-raad blijft FNV Overheid (voorheen AbvaKabo) met vier zetels de grootste fractie.

Meer nieuws uit Leiden

Ombudsteam

Ons Ombudsteam springt in de bres voor de consument.