Jasper de Muijnck naar FC Boshuizen

Jasper de Muijnck.© Archieffoto

Gertjan van Geen
Leiden

FC Boshuizen heeft in Jasper de Muijnck een nieuwe trainer gevonden voor het komende seizoen. De voormalig trainer van onder andere Ter Leede en Quick Boys tekende voor een seizoen bij de Leidse eersteklasser.

De Muijnck werkte de laatste drie jaar in Hongarije als hoofd opleidingen bij Honved Boedapest. Vorig jaar was hij tijdelijk hoofdtrainer toen hij de ontslagen Pietro Vierchowod opvolgde. ,,Dit jaar is Honved voor het eerst in 24 jaar weer kampioen geworden met twee basisspelers uit de eigen jeugd. Naar de rest werd niet echt omgekeken, hoewel er jeugdinternationals tussen zaten. Dat, en het feit dat mijn zoon komend jaar eindexamen doet, heeft me doen besluiten terug te keren naar Nederland’’, zegt De Muijnck.

Boshuizen kwam twee weken geleden zonder trainer te zitten, omdat de beoogde man Anthony Servinus door veranderde werkomstandigheden niet meer beschikbaar was. Via via raakte De Muijnck in gesprek met Boshuizen. ,,Ik heb het altijd een interessante club gevonden. Er lopen geweldige voetballers, maar ze raken die ook snel kwijt aan de Bollenstreek. De doelstelling is simpel: promoveren en stabiele hoofdklasser worden, zodat er niet elk jaar opnieuw gebouwd moet worden.’’

Meer nieuws uit Sport Regionaal

Ombudsteam

Ons Ombudsteam springt in de bres voor de consument.