Verkoop Rijnsburgse Bethelkerk ketst opnieuw afVerkoop

Redactie Leidsch Dagblad
Rijnsburg

De afgeketste verkoop van de Bethelkerk is een fikse tegenvaller voor de Hervormde Gemeente in Rijnsburg. De Stichting Immanuel, die de kerk wilde gebruiken voor jongerenwerk, kan het benodigde geld niet op tafel krijgen.

De kerk gaat opnieuw in de verkoop. ,,Het zal moeilijk zijn om in deze tijd een geschikte koper te vinden’’, zegt Jan Boer, voorzitter van het College van kerkrentmeesters. De kerk wordt al ruim twee jaar niet meer gebruikt voor diensten.

De medewerkers van Stichting Immanuel zijn teleurgesteld, want zij zagen het als droom om met jongeren aan de slag te gaan in de kerk. Maar na lang rekenwerk zien ze van de aankoop af. Bestuurslid Lobat Krayenoord: ,,We hebben veel gesprekken gevoerd met de Hervormde Gemeente, maar ook met de gemeente Katwijk, allerlei sponsors en onze groep van vrijwilligers. Maar we hebben moeten constateren dat het kopen van de Bethelkerk momenteel niet haalbaar is. En we zien dus van de aankoop af.’’

De Hervormde Gemeente blijft nu met een gebouw zitten, waarvoor een beperkte belangstelling is. De kerk heeft lang de hoop gehouden dat Immanuel het gebouw kon kopen. ,,We zijn gezakt in vraagprijs om de stichting tegemoet te komen. Maar verder zakken konden we niet verkopen tegenover de kerkgemeente. Wij hebben ook verantwoording af te leggen.’’

Immanuel wilde aan de kerk niet veel veranderen. Dat idee stond de kerkgemeente aan. De vorige kandidaat-koper, de Nieuwe Abdij, wilde volgens Boer veel aan het gebouw veranderen. ,,Bovendien zouden we er slechts het symbolische bedrag van een euro voor hebben ontvangen. Daardoor is de koop uiteindelijk afgeketst.’’ Boer hoopt dat zich nieuwe gegadigden melden. Het gebouw komt te koop te staan bij een makelaar. Hoeveel de vraagprijs is, wil Boer niet zeggen.

Meer nieuws uit Duin- en Bollenstreek

Net Binnen

Ombudsteam

Ons Ombudsteam springt in de bres voor de consument.