Niek Oosterlee ontmantelt oude liefde Rijnsburgse Boys

Niek Oosterlee

Niek Oosterlee© Foto Orange Pictures

Haniff Harharah
Veenendaal

Zo vervelend als zijn vertrek bij Rijnsburgse Boys voelde, zo warm is het weerzien ruim een jaar later. Op het Veenendaalse sportpark Panhuis, waar hij sinds dit seizoen de scepter zwaait, stapt Niek Oosterlee zaterdagmiddag rond half zes met een brede glimlach van het veld. En dat is niet alleen omdat het door hem getrainde GVVV in extremis zegeviert (2-1).

Ronduit hartelijk is de hereniging met zijn oude liefde. Vooraf en in de rust, maar ook na het laatste fluitsignaal maakt hij een praatje met rechtsback Roderick Gielisse. Het gaat er heel amicaal aan toe. ,,Niek is voor mij meer dan een trainer. Hij is gewoon een hartstikke fijne vent’’, geeft Gielisse aan. ,,Maar ondanks dat had ik liever zelf die punten mee naar huis genomen.’’

Bijna aandoenlijk ziet het eruit als keeperstrainer Hans Schot, die met gebogen hoofd op een kuipstoeltje is blijven zitten, een aai over de bol krijgt van Oosterlee. Ook verzorger Henk Bakker baalt als een stekker, maar dat weerhoudt hem er niet van om Oosterlee na een ferme sprint in de armen te vallen.

,,Als je ergens zeven jaar hebt gezeten, dan is het goed geweest’’, meent de Alphense oefenmeester. ,,Ik heb er zelf gespeeld, mijn meisje komt uit Rijnsburg, vanaf m’n zeventiende kom ik al in dat gekke dorp. Dus waarom zou ik rancune moeten hebben? Daar is die tijd me veel te dierbaar voor geweest.’’

Toch heeft het duel voor hem een dubbele lading. Oosterlee zat het afgelopen jaar zonder club, doordat Rijnsburgse Boys in de winterstop van het seizoen 2015-1016 een streep door zijn contractverlenging zette, een mondeling akkoord ten spijt. GVVV ging deze zomer met hem in zee, nadat John de Wolf overstapte naar Spakenburg. Nota bene de club die in Oosterlees laatste wedstrijd ten koste van Rijnsburgse Boys promoveerde naar de tweede divisie.

Het eerste onderlinge duel in die afdeling levert een opvallend beeld op. De doorgaans aanvallend voetballende ’Uien’ worden bijna negentig minuten teruggedrongen door GVVV. Het ervaren elftal van de onverstoorbare Oosterlee ontmantelt daarmee de ploeg van druktemaker Pieter Mulders. ,,Dat is misschien ook de kracht van GVVV. Zij hadden ons in de tang’’, erkent de huidige coach van Rijnsburgse Boys.

Ondanks het overwicht hebben de gastheren meer dan een uur nodig om het bal te openen. Een slippertje achterin van Masies Artien wordt afgestraft door de vrijstaande Robin Mulder. De voorsprong is echter van korte duur, want zes minuten later is het alweer gelijk. Joël Tillema kopt raak uit een ragfijne voorzet van Gielisse.

Waar de bezoekers zich verzoenen met een gelijkspel, gaat het in de 93ste minuut andermaal mis. De 1,96 meter lange Carlos Opoku laat zich aftroeven in de lucht, waardoor invaller Caifano Latupeirissa de beslissende treffer binnen kan tikken. Mulders: ,,Ik zei nog in de rust dat de slimste zou gaan winnen. Dus hebben wij het niet goed gedaan.’’

Rijnsburgse Boys: Van Nieuwkoop; Gielisse, Opoku, Artien, Strooker; Tillema, Goeman, Aalders (89. Kodalak); Jongeneelen, Serbony, Van Oijen (66. Hudepohl).

Meer nieuws uit Sport Regionaal

Ombudsteam

Ons Ombudsteam springt in de bres voor de consument.