Adegeest maakt het onnodig spannend

Hielke Biemond
Voorschoten

In Voorschoten maakte eersteklasser Adegeest het zichzelf onnodig lastig door pas laat in de wedstrijd tegen Blue Birds de overwinning veilig te stellen.

Na een lastig begin waarbij de thuisclub op een 3-8 achterstand kwam, werd de bezetting op de heuvel gewijzigd, waarna Adegeest langzaam overeind kroop. Via 8-8 en 12-12 leek het een lange en vooral hete wedstrijd te worden, tot in de laatste innings Blue Birds niet bij machte was om Adegeest nog langer te volgen. In de beslissende inning sloegen de Voorschotenaren er nog punten bij en stelden ze de 16-12 overwinning veilig.

In Alphen is de gifbeker voor de honkballers van Alphians nog lang niet leeg. Tegen de nummer twee van de tweede klasse werd in beperkte innings met 18-2 verloren. Ondanks dat er in de tweede helft van de competitie enkele spelers opnieuw hun opwachting gaan maken is de Alphense ploeg niet bij machte het tij te keren.

In een goed verzorgde wedstrijd waarin Alphians geen fouten maakte, was het gebrek aan slagkracht uiteindelijk de reden voor het geflatteerde verlies. Na 3-1 konden de Alphenaren nog in het spoor blijven, maar een sterke pitcher zorgde voor onrust, waardoor de honken niet werden bereikt. Met honkslagen en een homerun tegen werd het na zeven innings een onverkwikkelijke 18-2 nederlaag. Later deze week speelt Alphians tegen koploper Euro Stars.

Meer nieuws uit Sport

Ombudsteam

Ons Ombudsteam springt in de bres voor de consument.