Waarde Serbony blijkt pas echt als hij er niet is

Robbert Minkhorst
Rosmalen

Strompelend ging Giovialli Serbony, spits van VVSB, naar de kleedkamer. Daar werd zijn enkel door verzorger Cees Damen flink ingetapet. Eerste diagnose: een gehavende enkelband.

Het aanspeelpunt van VVSB kwam in de uitwedstrijd tegen OJC Rosmalen na achttien minuten verkeerd neer na een luchtduel. Serbony landde op de voet van een tegenstander. Hij verbeet de pijn en leek de wedstrijd uit te kunnen gaan spelen. Tot het er achttien minuten later weer in schoot bij een duel. Ondersteund door Damen verliet hij het veld. Daarmee werd ook alle stootkracht van VVSB afgevoerd. ,,Een aantal vastigheden viel weg’’, zag trainer Wilfred van Leeuwen.

Mooie duels vocht Serbony uit met bewaker Frank van Mosselveld, een 31-jarige voormalig profvoetballer. Vaak aanspeelbaar was de spits, meestal met een goede oplossing. Zijn waarde bleek pas echt toen hij er niet meer bij was. ,,Giovialli is belangrijk in onze speelwijze’’, sprak de trainer. ,,Ik had niets op de bank om dat op te vangen.’’

Vleugelspeler Maikey Parami mocht het proberen. Dat werkte niet. Vervolgens schakelde VVSB over op een systeem met twee aanvallers, met Brando Tichem als ’valse spits’. Hij was met een goed schot dicht bij de gelijkmaker, maar het bleef behelpen. Van Leeuwen: ,,Aanvallend konden we niet doordrukken. Vorige week was dat ook al zo. Dat heeft te maken met vorm.’’

Hij benadrukte dat andere spelers moeten opstaan als maandag blijkt dat Serbony enige tijd is uitgeschakeld. Hoopgevend was het bezoek aan Brabant in dat opzicht niet.

Meer nieuws uit Sport

Ombudsteam

Ons Ombudsteam springt in de bres voor de consument.