Paul Moerman eregast op veteranendag

Binnert Jan Glastra
Leiden

De honderdjarige Leidse veteraan Paul Moerman is zaterdag 24 juni eregast tijdens Nederlandse Veteranendag in Den Haag. Andere aanwezigen zijn koning Willem-Alexander, minister-president Rutte en minister Hennis Plasschaert.

Moerman is een bekende veteraan, en ook al jaren een bekende gast tijdens Veteranendag. De Leidenaar vocht in 1940 mee in de Slag om Ypenburg. ,,Het was de dag der verschrikkingen’’, zei hij daarover. ,,Er sneuvelden toen 98 mensen. Voordat wij tot de aanval overgingen, waren er al heel wat omgekomen." Bij herdenkingen draagt hij de namen van gevallen kameraden op de borst.

Tijdens Veteranendag 2017 wordt speciaal stilgestaan bij de oudste generatie veteranen, van tachtig jaar en ouder. Om deze generatie veteranen in het zonnetje te zetten, is een tiental van hen speciale gast op Veteranendag. Ze worden onder meer ontvangen door de premier in het torentje, krijgen een mooie plaats in de Ridderzaal en rijden vooraan mee in het defilé. Aan het defilé voor de koning doen bijna vierduizend veteranen mee en zestien orkesten.

Meer nieuws uit Leiden

Net Binnen

Ombudsteam

Ons Ombudsteam springt in de bres voor de consument.