Oordeel Rijnlandroute bij Leiden volgens gedeputeerde niet zo erg als het lijkt

Redactie Leidsch Dagblad
Den Haag

Missende essentiële informatie, foute cijfers en verkeerde aannames. Het waren harde opmerkingen die de commissie-MER vorige week naar buiten bracht over de zogeheten milieueffectrapportages bij de vergeleken tracés voor de Rijnlandroute tussen A4 en A44. Toch is het allemaal niet zo erg als het lijkt, stelt gedeputeerde Ingrid de Bondt (VVD).

Bij De Bondt gingen de wenkbrauwen ook wel even omhoog toen ze het voorlopige advies van de commissie las. Daarin doet de commissie enkele stevige uitspraken over de scores die de provincie toebedeelde aan de twee tracés die zij onder de loep nam.

Een gesprek met de commissie en een heel legertje deskundigen, standaard bij dit soort procedures, stelt De Bondt redelijk gerust. Volgens haar heeft de commissie niet bedoeld te zeggen dat de conclusies niet deugen, maar dat zij niet kon zien waarop ze gebaseerd waren. ,,Het ging ze er dus ook niet om, dat modellen en methodes niet goed zouden zijn toegepast. Het ging ze erom dat er dingen nog niet in de milieueffectrapportage stonden waar al wel rapporten over waren. Díe wilden ze.''

Lees het volledige interview in de krant van zaterdag

Meer nieuws uit Leiden

Net Binnen

Ombudsteam

Ons Ombudsteam springt in de bres voor de consument.