Bus vol bloembinders naar rechter

Redactie Leidsch Dagblad
Rijnsburg

Werknemers van bloemenbedrijf Sierafor uit Rijnsburg vechten hun ontslag aan bij de rechter. Het bedrijf op zijn beurt vraagt morgenmiddag aan de Leidse kantonrechter juist om ontbinding van het dienstverband van 25 werknemers.

De met ontslag bedreigde bloembinders reizen, begeleid door vakbondsvertegenwoordigers, per bus van Rijnsburg naar het kantongerecht. Ruim voor de zitting, rond 12 uur, houden zij een lawaaiactie. ,,Dat doen de ontslagen werknemers om hun strijdlust te tonen’’, zegt FNV-woordvoerder Jeroen Brandenburg.

,Wij eisen dat deze mensen weer aan het werk mogen bij Sierafor. De werkgever weigert de bloembinders - die al in november op non-actief zijn gesteld - nog steeds terug te nemen, omdat ze te duur zouden zijn. Volgens Brandenburg eist Sierafor, onderdeel van de Florimex Group, tegelijkertijd ontbinding van de arbeidscontracten. ,,Het is een bijzondere rechtszaak, waarvan ik de uitkomst niet durf te voorspellen. Wij hebben een sterke zaak, maar het hangt er ook van af of Sierafor nieuwe feiten kan aandragen.’’

Meer nieuws uit Duin- en Bollenstreek

Net Binnen

Ombudsteam

Ons Ombudsteam springt in de bres voor de consument.