Spiky krijgt assistentie bij waterpost Singelloop

Gertjan van Geen

De waterpost tijdens de 41 Leidsch Dagblad Singelloop is een hot spot. Naast Spiky, de pluchen mascotte van de Gouden Spike die vorig jaar veel bekijks trok op de Zoeterwoudsesingel, reiken nu ook elf atletes van Leiden Atletiek bekers uit aan dorstige hardlopers. Zo verdienen zij meteen een zakcentje voor hun Europa Cup-trip naar Spanje.

Het plan kwam van Norbert Groenewegen, organisator van de Gouden Spike die op zaterdag 11 juni op de Leidse atletiekbaan plaatsheeft. Als waterdrager kwam Spiky vorig jaar in de drukte soms handen tekort. Dus haalt Groenewegen op vrijdag 15 april een groep  baanatletes  naar de waterpost  in de bocht van de Zoeterwoudsesingel ter hoogte van Sporting Trigon.

,,Bovendien’’, legt de Rijnsburgse organisator uit, ,,krijgt de meisjesploeg er iets voor terug’’. ,,Want wij stoppen in ruil voor hun inzet wat geld in de sponsorpot voor deelname aan de Europa Cup-wedstrijd.’’ Want als kampioen van Nederland mag de meisjesploeg dit jaar naar Castellon in Spanje. ,,Zo’n uitzending is natuurlijk heel eervol, maar ook kostbaar.’’

Vandaar dat de meisjes (19 jaar of jonger) allerlei activiteiten bedenken om geld te verdienen. Zo serveren zij op zaterdag 9 april in het clubhuis van Leiden Atletiek een zelfbereid vijf-gangenmenu voor spontane sponsors, meestal familie, vrienden en bekenden.

Krap een week later beperken zij zich tot een drankje voor duizenden Singellopers, en daarna het opruimen van de bekertjes. Dat de atletes daardoor zelf niet kunnen deelnemen aan de 7 kilometer lange run door Leiden, deert ze niet. Hun kwaliteiten liggen vooral op de atletiekbaan, want het team moet op 17 september in Castellon zo’n beetje alle disciplines behappen: van het kogelslingeren tot hordenlopen en van de hinkstapsprong tot de 4 x 100 meter-estafette.

Meer nieuws uit Leiden

Net Binnen

Ombudsteam

Ons Ombudsteam springt in de bres voor de consument.