Schlemielige eerste nederlaag voor Alphense Boys

Hielke Biemond
Leiden

Op schlemielige wijze leed Alphense Boys de eerste nederlaag van dit seizoen, na de eerste twee wedstrijden in de hoofdklasse te hebben gewonnen. In de uitwedstrijd tegen SDO ging het zondag diep in blessuretijd mis (3-2). Aan dat doelpunt ging een handsbal vooraf, volgens Alphense Boys-trainer Aad van den Berg.

Vlak daarvoor leek het er nog op dat zijn ploeg de zegereeks zou voortzetten, in een andermaal spectaculaire wedstrijd. Twee minuten voor tijd maakte Thom Nouwens uit een strafschop de gelijkmaker.

Dat was het moment geweest voor Alphense Boys om door te drukken, vond Van den Berg. ,,Zij waren het even helemaal kwijt, wij creëerden twee enorme kansen.’’ De grootste was voor Djazz Manusama, die er voor open doel in slaagde om de bal met een stuit over te koppen.

In een competitie vol nieuwe namen is SDO een oude bekende - en niet een waar Alphense Boys warme herinneringen aan koestert. Het is alsof er sinds een 1-7 overwinning daar een vloek rust op wedstrijden tegen die club. SDO hanteert in de onderlinge ontmoetingen sindsdien een verdedigend ingestelde speelstijl. Met effectief opportunisme was het twee jaar geleden te sterk in de nacompetitie om promotie.

Tot verbazing van Van den Berg zocht de altijd felle tegenstander zondag ineens enthousiast de aanval. Dat leverde SDO tot twee keer toe een voorsprong op. Tussendoor maakte spits Patrick Krop op beheerste wijze gelijk.

,,Wij speelden geen grootse wedstrijd’’, vond de trainer. ,,Maar we hadden hier niet hoeven verliezen.’’

Meer nieuws uit Sport Regionaal

Ombudsteam

Ons Ombudsteam springt in de bres voor de consument.