Wassenaarder veroordeeld voor diefstal uit tuinhuisjes

Marieta Kroft
Den Haag/Wassenaar

De Haagse rechtbank vindt dat een 27-jarige Wassenaarder zich rondom de jaarwisseling schuldig heeft gemaakt aan een ’ware strooptocht’ langs tuinhuisjes in zijn woonplaats.

Daarbij stal hij veel gereedschap. Naast een onvoorwaardelijke celstraf van 104 dagen, die hij al in voorarrest heeft uitgezeten, krijgt de verdachte nog een werkstraf van 120 uur.

De grootste slag sloeg de inbreker de nacht na nieuwjaar. Toen brak hij meerdere schuurtjes op een volkstuinencomplex in Wassenaar open, en ging er met veel goederen vandoor. Ook in de weken daarvoor zou hij al spullen uit tuinhuisjes in Wassenaar hebben gestolen.

Op 5 januari vond de politie de gestolen waar in een schuurtje bij een woning in Wasssenaar. De verdachte werd toen ook aangehouden.

Tijdens de zitting twee weken geleden verklaarde hij dat inbreken voor hem een uitlaatklep was voor zijn psychische problemen. Het Openbaar Ministerie eiste toen een werkstraf van 150 uur.

Volgens de officier van justitie had een 23-jarige inwoner van Monster ook meegedaan aan de inbraken op het volkstuinencomplex. De rechtbank meent dat hij zich alleen maar schuldig heeft gemaakt aan heling van enkele goederen.

Daarvoor moet hij een geldboete van 750 euro betalen. Het OM had tegen hem een werkstraf van 240 uur geëist.

Meer nieuws uit Regio

Net Binnen

Ombudsteam

Ons Ombudsteam springt in de bres voor de consument.