Dief steelt ton aan juwelen

Laura Heerlien
Alphen aan den Rijn

Een flinke strop voor de bewoners van een huis aan de Raadhuisstraat in Alphen. De politie brengt nu naar buiten dat een dief daar afgelopen najaar voor ruim 100.000 euro aan juwelen heeft meegenomen.

De kostbare armbanden, kettingen, horloges en oorbellen die zijn gestolen bestaan bijna zonder uitzondering uit wit of geel goud en zijn vaak afgezet met diamantjes. Met man en macht is de politie nu op zoek naar de dieven, ook omdat de juwelen veel emotionele waarde hebben voor de Alphense rechtmatige eigenaar.

Tussen dinsdag 28 oktober en zaterdag 1 november werden de juwelen meegenomen uit de woning. Hoe de juwelendief binnen is gekomen, is niet duidelijk. De deur was niet geforceerd en aan niets was te zien dat er was ingebroken.

Die donderdag heeft een getuige rond 11.30 wel twee vrouwen gezien die gehaast uit de lift kwamen. Deze dame kende de vrouwen niet, terwijl de sociale controle in deze straat groot is, zo stelt de politie. Mogelijk hebben de vrouwen iets met de inbraak te maken. Ze zijn 20 tot 25 jaar oud, lichtgetint en 1.70 meter tot 1.75 meter lang. Beiden hadden lang, zwart krullend haar. Zij droegen donkere kleding en een zwarte schoudertas.

Bij de diefstal werd onder meer een ring met diamantjes, een witgouden halsketting met witgouden hanger, een armband van wit en geel goud en twee gouden oorbellen met een diamantje meegenomen.

Deze dinsdag besteedt misdaadprogramma Team West, op TV West, om 17 uur aandacht aan de inbraak. Dan zijn er ook foto’s te zien van de juwelen. Mensen die meer informatie hebben of weten waar de sieraden zijn, worden verzocht de recherche van Bureau Gouda te bellen via 09008844. Wie anoniem wil blijven, kan beter bellen met M. via 08007000.

Meer nieuws uit LD

Ombudsteam

Ons Ombudsteam springt in de bres voor de consument.