In memoriam: Henk Piket (1942-2017)

Henk Piket.

Henk Piket.© Archieffoto Henk Bouwman

Tien dagen na zijn 75ste verjaardag is donderdag Henk Piket overleden. Piket was oud-voorzitter van LDWS en UDWS, dat later fuseerde tot FC Boshuizen.

Met zijn karakteristieke, gesoigneerde snor - en de laatste jaren van zijn leven een weldadige baard - was Piket een bekend gezicht in het Leidse voetbal. Onlosmakelijk verbonden met zijn geliefde Boshuizerkade. In 1969 trad Piket - naar eigen zeggen geen geweldige voetballer - als 26-jarige toe tot het bestuur van LDWS en zou dik dertig jaar bestuurslid blijven. ’Mijn motivatie om bij UDWS bestuurslid te zijn, is om de mensen die het moeilijk hebben in de maatschappij een beetje te helpen. Je bent soms meer sociaal bezig dan op sportgebied’, zei hij daar over in Leidsch Dagblad, waarvoor hij vanaf 2005 een tijdje columnist was.

Zijn columns waren altijd spitsvondig en ademden nostalgie. De hersenspinsels waren steevast doorspekt van onderkoelde, bijna Britse humor. Piket balanceerde al schrijvend op het randje en ging er soms overheen. Hij leverde de columns op zondagavond handgeschreven aan. De twee velletjes waren een feest om over te tikken.

Gertjan van Geen

Meer nieuws uit Sport Regionaal

Ombudsteam

Ons Ombudsteam springt in de bres voor de consument.